Tale 50 år

Tale 50 år

Skal du i en 50 årsdag og skal holde en «tale 50 år»? Det kan være en morsom oppgave – iallfall hvis du kjenner den som er jubilant godt. Dersom du ikke kjenner jubilanten, kan du spinne litt omkring det å bli eldre. Du kan finne mange gode sitater på nettet.

 

 

Sitater om alder

 • Noen mennesker mister aldri sin skjønnhet. De flytter den bare fra ansiktet til hjertet. (National Enquirer)
   
 • Etter hvert som folk blir eldre, sniker skjønnheten seg innover. (Emerson)
   
 • Det viktigste er ikke å legge år til livet, men liv til årene. (H. Jones)
   
 • De dumhetene man angrer mest i sitt liv, er de man ikke begikk da man hadde sjansen. (Helen Rowland)
   
 • Hvis du ikke røyker og drikker og flyr etter jenter, lever du ikke til du blir hundre år. Det bare føles slik. (Daily Dillie)
   
 • Det finnes en alder hvor en kvinne må være vakker for å bli elsket. Og så kommer den alder hvor hun må være elsket for å være vakker. (Francoise Sagan)
   
 • Man kan befri en kvinne fra enhver innbilt lidelse, hvis man hevder at den er et tegn på alderdom. (Arthur Schnitzler)
   
 • Hvis jeg hadde visst at jeg skulle bli så gammel, hadde jeg passet bedre på meg selv. (Ukjent)


Du bør alltid nevne hvem som er opphavsmannen/kvinnen til sitatet. 

 

 


Ønsker du hjelp til å skrive din 50 års tale?

Kontakt oss.

 

Ønsker du å bli inspirert?

Dersom du vil ta utgangspunkt i en mer generell 50 års tale med mange morsomme formuleringer og sitater, kan du kjøpe dette i nettbutikken.

 

Tilbake til Eksempler.

 

Utdrag fra en 50 års tale

Etter hvert dannet vi vår berømmelige – for ikke å snakke om «legendariske» – Fjellgjeng, som også snart kan feire sitt 50 års-jubileum, men det ligger jo et stykke fram i tid – nærmere 32 år for å være eksakt!

I Fjellgjengen er du  Primus Motor, og selv om du egentlig er en ganske laidback-person, kan du ikke akkurat kalles for en turbremser, nei. Du strener avgårde som om det var fanden og ikke vi andre som var i hælene på deg.

Jeg har mange ganger lurt på hvordan du klarer det – tross alle dine gnagsår og røykelunger. Jeg har kommet fram til at det må skyldes din fortid i Steingata – midt i Stavanger sentrum.

I det huset dere bodde var det nemlig ikke en eneste rett vegg, og mistet du en brødsmule på golvet – trillet den til andre side av rommet i løpet av sekunder. Det var nok der du fikk trent opp leggmusklene dine!

Nå har du jo ikke alltid vært et friluftsmenneske, og mange vil nok huske deg fra den tiden du frekventerte diverse buler rundt i byen – ikledd det siste innkomne klesplagget fra Fretex. Der omgikks du med diverse lugubre mennesker – slik som for eksempel SV-ere, AKP-ere, husflidhippier, sosialskolefolk og barnehageansatte.

Men vi som er med i Fjellgjengen har også fått se en annen side av Synnøve. Da jeg, for eksempel, som er eldstemann, begynte å klage over vonde knær – var budskapet klart:

Til 50 årsdagen overleverte Synnøve meg en stokk ifra gjengen, så her var det ingen «kjære mor». Det var bare å kreke seg avgårde, men heldigvis «mistet» jeg stokken på en av turene våre.

Les resten av talen

Om «tale 50 år»

En 50 årstale, kan bli ganske morsom – iallfall dersom vedkommende har selvironi. Men vi må ikke glemme at det vi synes er morsomt, kan være et sårt punkt for jubilanten.

Dersom du trenger hjelp til å skrive en tale til et 50 års jubileum, hjelper vi deg gjerne. Vi du skrive din tale selv, finner du mange gode råd og tips her på 1001 Sang.

Takk for at du besøker 1001 Sang – tale 50 år!

 

Dersom du ønsker mer informasjon om hvordan man skriver eller holder en tale, kan du besøke våre sider

Her kan du kjøpe en ferdig 50 årstaleDet er ingen skam å søke hjelp til skriving.

En fleipet tone kan være vellykket, dersom det passer din stil.

Humor er viktig, men er du til vanlig en seriøs person, er det bedre å holde en seriøs tale.

Litt selvironi gjør alltid stor lykke.

 


Vi aksepterer

logos logos
Opphavsrett © 2012 1001sang.no. Designet av Kloner AS, Drives av Zen-Cart