Bryllupstaler

Tips til deg som skal skrive bryllupstale

 
Bryllupstaler

Bryllupstaler bør være underholdende

Du har kanskje mye du ønsker å si til jubilanten. Dersom du velger å si alt du har på hjertet, er det en stor sjanse for at talen blir langdryg. Du må tenke på at minner som betyr veldig mye for deg og brud/brudgom, kanskje ikke er så interessant for gjestene.


Dra fram det viktigste

Dersom du vil si alt, får du ikke sagt noe – rett og slett fordi du ikke klarer å holde oppmerksomheten oppe hos tilhørerne så lenge.

En tale kan sjelden bli for kort, og når du har sagt det viktigste, er det tid for å slutte. Mye av det du kanskje ønsker å si, er kanskje allerede er sagt av andre.

Konsentrer deg heller om noen få av jubilantens egenskaper og trekk fram noen episoder som dere har opplevd sammen. Gjør det helst på en morsom måte, slik at du blir underholdende. Bruk gjerne sitater eller korte historier for å understreke poengene.


En seriøs bryllupstale kan være underholdende

En seriøs tale kan noen ganger oppleves som litt trykkende, men her kan noen morsomme replikker løse opp stemningen. Er du ikke av den morsomme sorten, er det bedre å holde en seriøs tale uten morsomheter. 


Sitater og visdomsord

Sitater og visdomsord kan brukes til å gjøre din tale i bryllupet enda bedre, enten du vil gi noen gode råd med på veien, eller du vil si noe morsomt.


Lengde på talen

En bryllupstale bør ikke være på mer enn 1 1/2 side med mange avsnitt, gjerne kortere. Det er viktig å snakke sent slik at gjestene får meg seg poengene, og klarer du å korte talen ned til 1 side med mange avsnitt, er det bra! Det er ingen skam i å
søke hjelp til talen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sitater og historier bør understreke
et poeng du vil framheve.

 

 

Ferdige bryllupstaler som inspirasjon

Bryllupstaler

Bryllupstaler - vi skriver for deg

Å skrive en bryllupstale kan volde litt problemer for enkelte. Det kan være vanskelig å vite hva man skal ta med – samtidig som det kan være vanskelig å få en god flyt i bryllupstalen.

Dersom du bruker en profesjonell skribent til å utforme talen, er det ikke noe nederlag. Det er du som har funnet fram til momentene, og det er du som kommer til å legge siste hånd på verket. Skribenten har bare hjulpet deg med formuleringene og med å sy talen sammen.

De talene som vi skriver, blir veldig forskjellige. Noen vil ha en seriøs tale til bryllup, mens andre føler at en mer uhøytidelig stil passer dem. Noen vil ha mye fleip i talen sin, mens andre ønsker å formidle dype og sterke følelser.

  

 

 

 

Universitetsutdannet
skribent.


Lang erfaring
i å skrive taler.

 

 

 

Gode tilbakemeldinger.

 

Bryllupstaler – tips og råd

 

Å holde bryllupstale

 • Øv mye på forhånd
 • Skriv talen/viktige punkter med stor skrift på små ark (A5 eller små stive kort)
 • Nummerér sidene
 • Marker viktige nøkkelord
 • Trekk pusten dypt noen ganger før du reiser deg
 • Les gjerne opp talen eller deler av den dersom det gjør deg tryggere
 • Løft blikket og la blikket gli over gjestene
 • Legg inn små pauser (tell til 5 der du forventer at gjestene skal le)
  Husk pauser virker lengre for deg enn for gjestene
 • Ha gjerne en pause midt i en setning – før poenget kommer.
 • Snakk høyere og i et roligere tempo enn du tror er nødvendig
 • Husk at alle vil deg vel!
 

- snakk sent
- ta pauser
- løft blikket

 

Oppsummering:

 • Velg ut et par egenskaper du vil framheve.
 • Beskriv disse gjerne ved hjelp av eksempler.
 • Finn gjerne noen sitater som støtter opp under dette.
 • Vær underholdende.

Sett saken på spissen

Det gjør ingenting om du overdriver litt, men husk på å ikke såre brudeparet!

Ert gjerne litt

Jubilanten blir som regel mer brydd over masse skryt enn litt erting, men her må du føle deg fram. Selvironi er ofte det beste.

Bruk gjerne sitater

Der blir ting satt på spissen, og du kan utdype og forklare hvorfor og hvordan dette sitatet passer på jubilanten. Ha gjerne en liten pause før og etter sitatet, slik at tilhørerne forstår hvor det begynner og ender. Oppgi kilden – eller hvis det er uklart hvem som er kilden – kan du si at «en klok mann eller dame har sagt».

Bruk ikke altfor underfundige sitater. Tilhørerne har veldig kort tid på å oppfatte poenget, og du er kanskje så nervøs at du ikke har den nødvendige pause.

Les mer om bruk av sitater i bryllupstaler på vårt nettsted sangerogtaler.no.

Bruk gjerne korte historier eller vitser

La det være kort, slik at ikke gjestene begynner å gjespe mens de venter på at du skal komme til poenget. Dersom du lurer på om alle vil forstå vitsen eller om den er litt for mye «på kanten», så dropp den. Husk at du taler til en forsamling av svært ulike mennesker! 

Bryllup taler


Fortell om ditt eget forhold
til brud/brudgom.

 Husk at mange skal tale.
Unngå gjentakelser.

 

 

 

 

Bryllupstale forlover – eksempel

Bruden er veldig pratesyk

Forloveren kan for eksempel si:
Når vi møtes kan vi skravle sammen i timevis, og det er jo ingen som er så pratesyk som deg, Eva. Og begge vi to er enige om at det er ingenting som er så irriterende som en som bare fortsetter å snakke hver gang man avbryter.

Mennene våre lurer jo ofte på hva vi snakker om, og da svarer vi som regel «ingenting spesielt», og om «ingenting spesielt» kan vi snakke i timevis.

Jeg har forresten hørt at hvis ingen sa noe uten at de visste hva de snakket om, ville en uhyggelig taushet senke seg over jorden - og noen «uhyggelig taushet» har iallfall aldri vi opplevd.

Nå tøyser jeg litt, for du Eva er veldig kunnskapsrik og vi to kan diskutere det meste. Det aller beste er at du alltid forstår meg, slik at jeg kan komme til deg med alle mine problemer og føle meg trygg på at du vil støtte meg – uansett! Det at du alltid er der for meg, setter jeg veldig stor pris på!

Bryllupstale forloverBruk gjerne humor.Vær seriøs hvis du til daglig er en alvorlig person.

 

 

Ferdige bryllupstaler i nettbutikken

I Munters nettbutikk kan du kjøpe taler som du kan bruke som utgangspunkt for din egen tale. I noen av samlepakkene får du også mange sider med avsnitt som du kan putte inn i din egen bryllupstale. Det er deilig å slippe å lete etter gode formuleringer, og her får du dem fiks ferdige – klare til å putte inn i talen der det måtte passe.


Kjøp en talepakke med ferdige taler

Kjøp taler til bryllup

Vi skriver gjerne taler til bryllup

Dersom du ikke har skrevet tale til bryllup tidligere, kan det nok være tryggest å bestille en spesialskrevet tale av oss.

 • Du sender oss momentene i en vanlig e-post (evt. over telefon)
 • Vi jobber med talen til du er fornøyd
 • Du legger siste hånd på verket
 • Talen blir akkurat så personlig som du ønsker den skal være

Bryllupstale – eksempler

 

 

Takk for at du besøker 1001 Sang – bryllupstaler!

Ringer og fuglerBli inspirert av
våre ferdige taler!Senk skuldrene!
Den tyngste del av jobben gjør vi!

 

 

 


Se eksempler.
Kjøp gjerne en samlepakke taler
i nettbutikken!

 

 

 


Opphavsrett © 2012 1001sang.no. Designet av Kloner AS, Drives av Zen-Cart