Tale til bruden fra foreldre

 
Tale til bruden

Det forventes at foreldrene til både brud og brudgom holder tale, og en tale fra brudens far eller mor regnes ofte som en av hovedtalene.

En tale fra brudgommens far/mor regnes ikke som like viktig, og når den holdes, er som regel ganske mye allerede sagt. Dermed er en tale fra brudens far/mor oftest mye lengre.

Brudens foreldre holder også ofte velkomsttalen, men noen ganger overtar brudgommen denne oppgaven. Den kan også ivaretas av toastmaster.


Kjøp en talepakke med ferdige taler

Kjøp taler til bryllup

Tale til bruden

Når mor eller far holder en tale til bruden – så er denne talen samtidig en tale til begge. Den nye svigersønnen skal ønskes velkommen inn i familien/slekta, selv om han som oftest har vært en del av den allerede.

Det er viktig å peke på de gode egenskapene som svigerforeldrene setter pris på, og da kan man både dra fram det at vedkommende er en god ektefelle og/eller mamma/pappa, men også gjerne omtale egenskaper som svigerforeldrene kan dra nytte av:

«Vi vil gjerne benytte anledningen til å ønske deg velkommen til familien vår/slekta vår, selv om du har vært en del av den i flere år allerede. Du vet at vi setter stor pris på deg, og vi ser at Anna har fått det veldig godt sammen med deg.

Gifteringer

Det har bilen vår også, og det at du er utdannet bilmekaniker kommer svært godt med. Nå slipper iallfall vi å kjøpe ny bil de neste 10 årene, for det å være svigersønn forplikter, som du vet!» ;-)

Noen gode ord skal også sies til datteren, og man drar gjerne fram litt om hvordan barndomstiden har forløpt. Det kan være lurt å starte med nåtiden, for så å ta et lite tilbakeblikk på barndoms- ungdomstid. Litt morsomme episoder kan gjerne dras fram, og litt småerting kan også krydre talen.

Noen velger også å si noe til den nye svigerfamilien til datteren, og kan da si noe om at setter pris på at datteren fikk så god mottakelse og/eller at de selv selv trives godt sammen med dem, og håper at de vil få mange hyggelige stunder sammen i årene framover. 

Talen er både til brud og brudgom

 

 

 

 

Brudgommen skal ønskes velkommen

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan også si noen ord til svigerfamilien

 

 

Forskjellige typer taler

Bryllupstale til bruden

Det å holde tale kan være krevende, og for dem som ikke vil eller tør, kan en sang være et godt alternativ. Les mer om dette på siden Bryllupssanger.

En tale fra foreldrene trenger ikke å være så lang, og en veldig kort tale kan også kombineres med en sang eller et dikt.

  • Vanlig tale
  • Tale utformet som eventyr/fortelling
  • Tale på rim
  • Tale (kort) + sang
  • Sang
  • Dikt, sammen med noen ord til brudeparet

Hos oss kan du kjøpe et dikt som passer til det modne, reflekterte brudepar. Vi selger også dikt med livsvisdom + innledning til diktene .

Mange synes også at det diktet av Tove Houck som mor til Mette-Marit leste opp i bryllupet, er vakkert. 

 

Tale på rim

Tale som eventyr

Dikt som en del av talen

 

 

Tenk så deilig å få hjelp til talen!

Senk skuldrene og møt opp i bryllupet i trygg forvissning om at talen er i boks. Er du ikke vant til å skrive taler, kan vi tilby vår hjelp. Vi har mange års erfaring i å skrive taler ut fra de opplysningene vi får, og vi får veldig mange gode tilbakemeldinger. Når du legger aller siste hånd på verket, er det ingen som forstår at du har fått hjelp til å skrive den. Se gjerne på alle de gode tilbakemeldingene vi har fått fra fornøyde kunder.

 

  • Send oss opplysninger i en vanlig e-post (evt. over telefon)
  • Du betaler først når du er fornøyd med resultatet
  • Vi anbefaler deg å bytte ut noen ord og vendinger, slik at du føler at talen blir «din»
  • Ingen vil forstå at du har fått hjelp til å skrive talen

Hent inspirasjon!

Vi selger samlepakker med ferdige taler til bruden i nettbutikken. Her kan du få inspirasjon og ideer til din egen tale. Du finner også mange gode formuleringer som du kan bruke.

 

Les mer om «tale til bruden» 

Det er ingen skam å få hjelp til talen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bli inspirert av våre ferdige taler!

 


Opphavsrett © 2012 1001sang.no. Designet av Kloner AS, Drives av Zen-Cart