Brudens tale

Tale til brudgom

Skal du holde tale til brudgommen, vil du få mange gode råd og tips på dette nettstedet.

I motsetning til brudgommen, har ikke bruden «plikt» til å holde tale, men det er flere og flere som velger å holde tale til brudgom. Dersom motet svikter, kan en sang være et godt alternativ.

Du kan da gjerne reise deg opp og si at du ønsker å si noen ord til din kjære, men at du har valgt å si det i en sang som du håper alle blir med og synger.

Forskjellige typer «tale til brudgommen»

  • Vanlig tale
  • Eventyrtale
  • Tale på rim (prolog)
  • Tale (kort) + sang

Brudens tale til brudgom – forslag til innhold

Brud som taler

Du kan gjerne fleipe med at
brudgommen er en syvsover.

Fleip med glimt i øyet

I en tale til brudgommen kan både brudgommens gode og ikke fullt så gode sider trekkes fram. Det siste må gjøres med et glimt i øyet, og gjerne med litt selvironi. Du kan for eksempel si at han har fått det veldig vanskelig etter at han flyttet sammen med deg, for nå finner han ikke lenger noen av tingene sine. De havner nemlig der de skal ligge, og dét før han får snudd seg.

At veien til mannens hjerte går gjennom magen, har du lenge visst, og det er derfor du tråler frysediskene etter nye ferdigprodukter som du kan overraske ham med.

Og når du evt. takker gjestene for at de er her (det er ikke nødvendig hvis brudgommen allerede har gjort det, foreldrene dine for den gode barndommen, svigerforeldrene for at de tok så godt imot deg, så kan du også sende en liten takk til Findus eller de som produserer Grandiosaen.

Trekk fram gode egenskaper

I talen til brudgommen må du også selvfølgelig si noe om hans gode egenskaper – hva det var du falt for, og hva du setter mest pris på nå. Dine/deres ønsker for framtiden kan du også trekke fram, enten det er hus og barn, ferieturer, gode opplevelser eller det er de gode hverdagene der dere hjelper og støtter hverandre.

Papparollen kan evt. bemerkes

Dersom dere har barn, kan han også få skryt for hvor godt han takler sin papparolle. Det kan evt. blandes med litt humor, som for eksempel når du sier noe om hvor slitsomt det er for deg å måtte roe ned både ham og barna. Hvis han har en hobby som opptar mye av hans tid, kan du si noe om at du absolutt ikke vil at barna skal gå i hans fotspor der.

Du kan gjerne avslutte med et lite dikt.

Ferdige taler får du kjøpt i nettbutikken

I nettbutikken Munter.no kan du kjøpe en samlepakke med en eventyrtale og to vanlige taler, som du kan bruke som utgangspunkt for din egen tale. Mye av dette kan du bruke akkurat som det er, og vi har gjort det lett for deg å sette inn personlige ting. Denne talen kan du laste ned med én gang du har betalt. Du kan også få kjøpt sang til brudgommen, noe som kan være et meget godt alternativ til en tale.

Kjøp en talepakke

Kjøp brudgommens tale

Vi skriver gjerne «brudens tale til brudgommen» for deg

Dersom du synes det er vanskelig å skrive brudens tale selv, skriver vi i 1001 Sang gjerne en sang eller tale til deg. Vi er to som skriver personlige taler og sanger, slik at du alltid vil få den hjelpen som du trenger. Er du ikke vant med å skrive, så kan det være lurt å be oss om å skrive for deg

  • Send oss opplysninger i en vanlig e-post (evt. over telefon)
  • Vi skriver på talen til du er fornøyd med resultatet
  • Du bytter ut litt ord og vendinger, slik at du føler at talen blir «din»
  • Talen er klar til bruk

Her kan du se et utdrag av tilbakemeldinger vi har fått fra fornøyde kunder.

Takk for at du besøker 1001 Sang – Brudens tale!

 

Brudens tale

 


Opphavsrett © 2012 1001sang.no. Designet av Kloner AS, Drives av Zen-Cart